Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

Téma: Kapcsolatok ápolása

A hatodik osztály harmadik boldogságórájának témája a kapcsolatok ápolása volt.

Boldogságóránkat megelőzte egy témahét, ahol szintén a boldogság volt a középpontban. Ennek keretében az iskola összes diákja és tanára különböző érdekes programokon vett részt délutánonként.

Közösen elénekeltük a Ha boldog vagy, mutasd meg mindenkinek című dalt, megtanultuk Zorán-Kóló-körtáncát.

Minden nap más-más programé volt a főszerep.

Hétfőn, iskolánk névadója előtt tisztelegve megkoszorúztuk a Szent Imre szobrot, Szent Imre életéről készített kvízversenyen vettünk részt.

Kedden minden osztály feldíszítette a termét. A 6. osztály az osztály életéből vett képekből készített tablókat.

Szerdán mindenki olyan szabadon választott programon vehetett részt, ami őt boldoggá teszi, főként társasjátékoztunk, ping-pongoztunk.

Csütörtökön az ajándékozás volt a középpontban: megajándékoztuk egymást osztályon belül, emellett testvérosztályunknak és osztályfőnöküknek, a vezetőség tagjainak készítettünk elismerő oklevelet.

Pénteken külső helyszíneken jártunk. Osztályunk a helyi pékség tagjait lepte meg egy elismerő oklevéllel a finom péksüteményekért, emellett elénekeltük a Szélkiáltó együttes Boldogság-dalát. A pékség dolgozói cserébe finom túrós és ribizlis csigával ajándékoztak meg bennünket.

Ezt az eseménydús hetet folytattuk hétfőn. A kapcsolatok ápolása témakörében mindenki kapcsolati hálót készített.

Ezt követően csoportokat alkottunk. A csoportok feladat volt, hogy gyűjtse össze az osztályt érintő negatívumokat, majd próbáljanak ezekre megoldásokat találni. A csoportok munkáját összevetettük. Az osztály közösen vette sorra a felmerült problémákat és megoldási lehetőségeket.

Horváth Violetta

A hónap szülöttei

A hét verse

0425