Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

Társas kapcsolatok – november

A novemberi témához előzetes gyűjtőmunkaként a gyerekeknek egy csecsemőkori, egy óvodáskori és egy már iskolás korban készült fényképet kellett hozniuk magukkal, amiket aztán fel is tettünk a táblára három nagy szívbe csoportosítva őket. Ez már eleve ráhangolta őket a következő témára, és be is vezettük azt, ami a Társas kapcsolatok volt.

Megbeszéltük, mikor kik vették körül őket, ez miért volt fontos, és egyáltalán miért jó, hogy vannak társaink.  Ezután betűrejtvények egyéni megoldásával a barát szó rokon értelmű megfelelőit ismerhettük meg (haver, pajtás, cimbora). Hátul körben párnákon ülve következett a mesehallgatás, majd az erről való beszélgetés. A melegzuhany játékban a gyerekek jól érezték magukat, jól estek nekik a szép szavak.

Végezetül az órán mindenki egy barátjáról rajzolt, majd oda is adhatta neki a rajzot. Jó volt látni, hogy mindenkinek van legalább egy barátja, akivel meg tudja osztani a dolgait, aki odafigyel rá, vagy akivel csak együtt szeret játszani. Az óra legvégén Bagdi Bella Ha boldog vagy, mutasd meg mindenkinek című dalát mutogattuk és énekeltük el.

Nagy Zsuzsanna

A hónap szülöttei

A hét verse

0425