Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

Bár egész héten dúlt a kánikulai meleg, mi egy percre sem csüggedtünk. Minden nap a gyerekek kedvében jártunk, hogy nagyon jól érezzék magukat.

Hétfőn gyalog vagy kerékpárral mentünk a horgász tóhoz, ahol csoportban játékok következtek. Vetélkedő keretében megismerkedhettek a tó környékén élő állatokkal és növényekkel. Délután fagyival próbáltuk hűteni magunkat a cudar meleg ellen.

Kedden a sportnap keretein belül volt lábtollas, íjászat, mesejóga. Nagy élmény volt számukra Száraz Evelin para olimpikonnal a kötetlen beszélgetés és a kerekesszék kipróbálása is.

Szerdán Péter Pál napja az aratásról szólt. Délelőtt a hagyományok házában kis előadást hallgattunk Nusi óvó nénitől. Ez után Jolika néni és Imre bácsi káprázatosan szép úri népviseletben verset mondott és énekelt nekünk. Szalmabábuk is készültek.  Délután a tikkasztó hőség ellenére kibandukoltunk a földekre, hogy testközelből csodálhassuk meg az arató kombájnokat.

Csütörtökön agyagoztak a gyerekek Éva nénivel, csodálatos kis házikókat alkottak, melyek kiégetés után majd az otthonokat díszítik. Karkötőt készítettek fonalból és block poszter formájában megjelenítették az egész heti programot. A délutánt a játszótéren töltötték.

Pénteken Taksonyba kirándultunk a Póni farmra. Lovagoltak a táborozók. Traktorral sétakocsikáztak a csodálatos Duna parton. Ugrálóváraztak. játszottak a játszótéren és sok- sok állat mindennapi életébe tekinthettek be.

Köszönet a tábor vezetőinek: Ágnecz Ferencnének, Arnócz Ildikónak, Nagy Etelkának, Pogányné Belcsik Andreának, Siklósi Melindának és Szabóné Pintér Ágotának.

Köszönet minden segítőnek is, akik lehetővé tették, hogy a gyerekek ilyen tartalmas programokkal teli hetet tölthettek el  az ERZSÉBET TÁBORBAN.

Öröm számunkra, hogy 60 alsós tanulónk arcára csalhattunk mosolyt egy teljes héten át.

Aktuális
Hírek - 2021/2022
Képek - 2021-2022

A hónap szülöttei

A hét verse

0510