Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

Nem túl biztató időjárási helyzetben indultunk útnak a kirándulás reggelén. Viszont az égiek mégis nagyon mellénk álltak, mert eső mentesen tölthettük az egész napot. Szentendre volt az úticél. Először tízóraiztunk, utána bebarangoltuk a Skanzen jó nagy területét. Megismerkedtünk a tanyán élő állatokkal, a dagonyázó malacokkal. Láttunk kecskéket, szamarakat, teheneket, nyuszikat is. Megcsodáltuk a hatalmas szélmalmot.

Megnéztük  a Magyarország különböző tájegységeire jellemző régi házakat. Meglestük a gyertyakészítés fortélyait. Láttunk kiállítást a világítás történetéből. Egy kis ideig bábszínház szereplői is lehettek a gyerekek. Nagy élmény volt az ottani játszótér kipróbálása is. A nap fénypontja azonban a kenyérsütés volt. Enikő néni segítségével végig kísértük a kenyér történetét a búzaszem elvetésétől a kenyér asztalra kerüléséig.

Személyesen megtapasztalhattuk a dagasztást, a gyerekek benézhettek a kemencébe, ők maguk rakhatták be a gallyakat a tűzbe, majd várták a cipó kisülését. Csodálatos illata volt a frissen sült kenyérnek, az úton hazafelé tervezgették a gyerekek, hogy kivel fogyasztják el majd a saját készítésű cipót.

Így telt az első osztályosok első iskolai tanulmányi kirándulása.

Aktuális
Hírek - 2021/2022
Képek - 2021-2022

A hónap szülöttei

A hét verse

0510